Rabarbersaft

En kanske skulle göra som alla andra och skriva ner hur just en själv gör rabarbersaft
  • Rabarber (en stort knippe, ju fler ju godare)
  • 2 citroner
  • Vatten
  • Socker

Hacka rabarberna och lägg dem i en gryta. Fyll upp med vatten tills de är täckta. Koka dem tills de faller sönder. Kyl ner grytan i vattenbad (annars kommer citronen bli besk). Skiva en citron och lägg i en stor bunke. Pressa saften från en citron i samma bunke. Ha på mycket socker. Häll sedan i rabarbergeggan och smaka av så att det är lagom mycket socker i (det går alltid åt mer än väntat). Ställ bunken kallt i två dagar och sila sedan saften och häll upp på flaska.

Saften blir inte så stark men den är väldigt lätt att göra. Ibland så känns det som att jag sätter igång med nästa sats lagom tills bunken är diskad efter förra satsen. Men så länge det finns plats i kylskåpet så!


Nu har jag ingen bild på just det men jag kan säga att gamla Mintuflaskor med rosa innehåll ser ganska roligt ut. Ha det så fint!

Onormalt Normal

En syblogg utan röd tråd

RSS 2.0