Insnöad på bakning igen

Har blivit lite insnöad på bakning igen. Det händer lite då och då. För en tid sen fick jag en bit kavring som var så sjukt god att jag bara blev tvungen att börja skålla råg och baka igen. 
 
Kanonkulebröd
 
Nu har jag äntligen hittat ett bröd som både jag och min sambo gillar och som är saftigt i flera dagar. Kanonkulebröd kallar vi det här hemma även om originalet hette Skogshuggarlimpa från Västerbotten (från tidningen BAKA 1/16). Bra bröd där (nästan) hela degen får plats på samma plåt. 
 
Här är det jordnötskakor som bakas

Sen blir det ju lite småkakor då och då. Fast jag råkade köra pärlbåtarna för länge i ugnen sist så jag får pilla i mig hela satsen själv. Är redan trött på dem så när jag väl blivit av med dem så lär jag inte baka sådana igen på länge! Tror det blir kringlor av någon sort nästa gång. 
 
Småkakakor till dopet. Har i vanliga fall inte så här många sorter hemma
 
Men det tydligaste tecknet på att bakningen satt sig på huvudet är att jag kan ligga på natten och fundera på hur jag borde ha gjort med den och den degen,  gräma mig över att hunden norpade ena limpan, om jag ska skålla rågmjöl eller rågkross -  eller både och, lägga upp planer för hur och när jag ska göra fördegar, slå upp bröd eller ta fram smör i tid för att göra mördeg. En blir lite knäpp helt enkelt. Så en dag vaknar jag upp och är bara sugen på rostbröd och köpemandelkubb igen. 
 
Har ni något intresse ni är periodare med? Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Onormalt Normal

En syblogg utan röd tråd

RSS 2.0