Bitterglädje

Jag har fått några dagar att jobba kring jul. Känns bra. Man tror alltid att det ska vara så skönt att vara ledig men det är rätt bra att komma hemifrån ändå. Så bra att jag råkade boka mig på 18 dagar till... Nåja vi får väl se hur det blir.
 
Idag var jag på en rätt rolig föreläsning. vad den handlade om var lite oklart men det var lite om socialstyrelsen, HSAN (Håsan), något om upphandling, något om rh-negativa mödrar, LEAN, God Vård, register för de tre vanligaste cancersjukdomarna och lite sådant. Så har det varit hela kursen. En vet inte riktigt vad man bör kunna. Men det rer sig. Det som var roligt var i alla fall att vi hade en riktigt bra föreläsare, hon hade bra röst, var påläst men bäst av allt var att hon kunde bita ifrån! det finns ju några i klassen som tror att de vet hur allt ska vara fast det visar sig att de missuppfattat det hela, idag hade vi en föreläsare som kunde ge svar på tal. Det är faktiskt riktigt skönt. jag hör väl till den gamla skolan som föredrar att läraren är den mest kunnige och det är ju alltid lika trevligt att få den bilden bekräftat. jag är väl lite bitter och elak men så är man ju när man tänker efter.
 
Just ja, dagens andra glädjeämne, jag fick den valbara kurs jag önskade! I vår ska jag gå kursen svårläkta sår! Härligt! Ha det så fint, nu ska jag plugga!

Bitterheten inför jul

Längtar hem, har mensvärk, spänd i hela kroppen, snorig, trött, bitter och less på mig själv. Annars så är allt bra.
 
Snart är det jul och det är väl trevligt. Är inte stressad inför det, julklapparna är uttänkta, inhandlad och nästan klara. Julen ska jag fira hos släktingar så jag behöver inte städa alls. Min särbo vill inte ha gran, han påstår att katterna kommer välta den. Jag och brorsan gjorde vita kroppkakor härom veckan och det är väl mitt bidrag till julmaten (förutom några frysta kantareller möjligtvis). Det skulle vara om en skulle försökte göra något med det kilo med rödbetor som jag köpte härom veckan för fem kronor (kunde inte låta bli, när det säljs närproducerad (svensk i alla fall) mat så billigt så kan man ju inte låta det förfaras). Huset är pyntat och lyser som om det hade tagit eld. Så jag har helt enkelt inget mer att göra inför jul. Känns lite tomt.
 
Har tänkt ganska mycket på de krav och måsten folk pratar om inför jul. Och alla saker man köper till varandra. Jag har försökt tänka ut bra saker att ge till folk, som man har nytta av. Trots det så känns det som att en kommer hem med en massa krimskrams. Men det löser sig, nästa år får ni kottar i julklapp.
 
Såg på en hög med dokumentärer idag. en om Sixten Jernberg, skidåkaren och en om Branden på Scandinavian Star. De var riktigt intressanta. Den ena värmde lite om hjärtat fast sved och den andra var riktigt otäck. Den första såg jag bara hälften av för jag ville se den andra. Får väl ta igen det.
 
Nej nu ska jag väl tacka för mig, ta en dusch och försöka sova.

Bitterheten

Man är inte så snäll som man önskar man vore. Jag tycker ofta illa om folk, det finns människor jag inte ens önskar att jag kunde samarbeta med och det är några stycken som jag önskar att jag slapp ha att göra med, jag önskar dem inte olycka men något åt det hållet. Jag önskar att man kunde prata mer om detta utan att det övergår till skitsnack.
 
Man behöver ju prata av sig. De jag tänker på får mig att må dåligt. När jag haft med dem att göra så känner jag ofta en känsla av att inte vara bra nog. Men det jag ville komma till var att man borde prata mer om att man tycker illa om folk men man skulle kanske fokusera på sina egna känslor inte vad den och den sa eller gjorde. Att man kunde prata om varför man retar sig så dant på en del. De flesta är inte elaka men trots det så retar man sig på dem så man knappt vet vart man ska ta vägen.
 
Det måste ju finnas fler som har det så här? Att man retar sig på folk som inte gjort något. Nåja nu ska jag ner och tvätta. Blev en hel del tvätt efter helgens släktbesök.

Onormalt Normal

En syblogg utan röd tråd

RSS 2.0