Ledig måndag

Idag är jag äntligen ledig! Nu är det slut på nattverksamheten på några veckor. Både skönt och lite ledsamt. Samtidigt som jag älskar lugnet på natten så saknar jag all liv och rörelse som är under dagen och morgonfika som är något helt annat än midnattsfika.
 
Nåja idag orkar jag inte tänka mer på jobbet. Det var så skönt att vakna i morse och inte ha någon plan för dagen. Låg och drog mig ett bra tag. Fast en sak är lite dum, nu jobbar jag ju och behöver vila när jag är ledig men ändå får jag så dåligt samvete när jag bara har latat mig eller roat mig på min lediga tid. Jag menar för vem måste jag redovisa de här dagarna och förklara mig?!
 
Idag har jag äntligen tagit kort på mitt lapptäcke (trots att det inte är helt klart; har lite småsaker kvar men inget som syns här hoppas jag...) och såhär ser det ut:
 

Täcket består av tolv rutor som i sig består av fyra rutor som består av nio rutor. Och nu slutar vi räkna. Fast det blev lite för kort för sängen men det valde jag att inte visa... Min syster kan inte vara så glad över hur jag hanterar min kamera (och inte jag heller) men det är inte hela världen. Har täcket i gästrummet som varit mitt rum under nattveckorna. Det är så svalt och skönt där så där sover jag gott även om de gräver med grävmaskinen nedanför mitt fönster. Skumt.
 
 
 
Igår vaknade sylusten till liv på riktigt och jag sydde en liten kofta. Den gör lite som den vill när man har det på sig men jag blev ganska nöjd ändå. Fast jag är lite förvånad, för några år sedan hade jag aldrig klätt mig i något liknande!
 
 
Med den koftan så hittade jag äntligen användning för glasknapparna! Kanske lite skumt med orangea päron till rosa man jag tycker att det blev bra ändå. Knapphålen fick jag sy för hand för min symaskin tyckte inte om att sy knapphål i ribbmudd...
 
Min sambo fick ett ryck i helgen och spikade ihop en fotpall som vi hjälptes åt att klä. Den blev jättefin tycker jag. Skulle behöva en till mig också! Fast man kan få plats med bådas fötter om man är sams. Går och lurar på om man törs göra en i möbeltyg med katter på eller om det bara ser läskigt ut?
 

Det är lite vad vi pysslat med i helgen. Hittade på en plan där jag låg i sängen och nu ska jag fortsätta med den. Vi hörs!
 

Jobbets bästa timme

Den bästa stunden på dygnet när man jobbar natt är om klockan är 6 och man är färdig med morgonarbetet. På vår avdelning innebär morgonarbete att man tar tempar, ger långtidsverkande smärtlindring, tömmer katetrar och eller tar bort dem, byter ut urinflaskor, hjälper folk till toaletten, läser av dränage och byter blöjor.  När allt detta är avklarat och man fortfarande har gott om tid innan dagpersonalen kommer så börjar verkligen jobbets bästa timme.
 
Då tar jag min lista med tempar och urinmängder, häller upp nybryggt kaffe i en stor mugg och sätter mig vid datorn för att skriva in allt. Man har tid att fundera över natten, solen går upp mellan husen, på gatan är det fortfarande rätt tomt, byggarbetarna har en välförtjänt paus från byggandet av vår nya avdelning  på andra sidan gatan. Dessutom så är det bara två timmar kvar tills jag får krypa ner i min säng.
 
Jag gillar att jobba natt. Det är ett annat tempo. Men tiden före midnatt är jobbig. Det är oftast ganska mycket att göra och det är svårt ibland att veta var man ska börja. Den och den vill ha smärtlindring, de vill ha sömntablett, den där pumpen ska läsas av, kolla hur mycket det är i KAD-påsen på alla som har det, den och den är hungrig, en annan mår illa och en tredje vill gå till toaletten igen dessutom behöver den där PVK:n sättas om nu för patienten ska ha antibiotika vid kl 02 och då vill man inte försöka sticka en stackars svårstucken patient. Det är svårt att veta i vilken ände man ska börja eftersom man vill till alla först så att de får sova och det är inte alltid så lätt att veta vem man bör börja med.

Söndagsångest 2.0

Ikväll går jag på ett nattskift, nummer ett av fyra. Sedan är jag ledig en natt och därefter jobbar jag två nattskift till. Om jag har lite söndagsångest? Nääh... Har jag inte märkt av. I veckan tog jag ett extrapass och skippade min lediga dag för en kurs, så jag är inte så glad över mig själv. Dess bättre så fick jag ledigt ett pass efter den här kommande helvetesveckan, så jag har något att se fram emot.
 
Men i helgen har jag tagit det riktigt lugnt! Jag har vilat, joggat en gång, bakat muffins med min familj, käkat min favoritmat (sparris och -burkskinkegryta med potatis) bakat bröd, klippt hunden, tittat på en tv-serie med min sambo och bara latat mig. Jätteskönt!
 
Det ska jag tänka på inatt.

Onormalt Normal

En syblogg utan röd tråd

RSS 2.0