gelékokning och kattoreda

Igår råkade det bli lite mer än jag tänkt. Från början tänkte jag bara frysa in blåbären från dagen innan, sen kom jag på att jag skulle plocka vinbär. Sen hittade jag lite fågelbär. 

Så det slutade med att vi frös in blåbär och röda vinbär, kokte svartvinbärssaft (första flaskan paxades redan innan saften silas), rödvinbärsgelé, sylt på vinbären som silats och kräm på en näve av varje bär. Skitjobbigt blev det fast det är så roligt. 


Min sambo såg lite konfunderad ut när han kom hem och det här stod på diskbänken. 


Tre timmar senare hade det förvandlats till en hop med klibbiga burkar.


Idag åt jag krämen till frukost. Den blev god!


Idag ska jag rensa i vardagsrummet. Har bävat lite inför det för varje gång jag städat så har jag öst in allt i skåp och lådor och i garderoben. Så jag har lite att gå igenom. 

Här är det full rulle med den nya katten! Hon lärde sig snabbt att gå på låda lyckligtvis men resten av tiden far hon runt som en skottspole! Bob är hon lite rädd för men det börjar mer och mer övergå till nyfikenhet. Randig är livrädd för henne, mer rädd än vad hon var! De fräser och springer åt varsitt håll, Bob brukar skälla när de bråkar men annars så bryr han sig inte. I morse så låg båda katterna i sängen, det gick inte på kvällen! 


Nu ska jag och Bob ut så kommer den här dagen igång också. 

I städartagen

Idag har jag rensat i hallen och städat värre än vanligt. Jättejobbigt! Ju mer vi fixar i det här huset, ju mer uppmärksam blir jag och ju mer grejer ser jag som en borde fixa. Lister som borde sättas dit eller målas, hål i väggar, skåpsdörrar som kunde behöva målas om. Saker jag kan och möjligtvis har grejerna till hemma men som känns väldigt motigt. Men så är det ju med allt. Fixar man något i ett hörn så rasar det andra. 

Men nu har jag i alla fall gått igenom alla garderober där. Inte så mycket grejer att ta till loppis förutom en och annan ryggsäck men massor med skräp! Fyllde två kattmatsäckar! Kan ha råkat lassa in grejer där varje gång jag städat. 

Nu ska jag ut och plocka vinbär! Tänkte göra gelé av de röda och saft av de svarta. Får se om en regnar bort eller hur det går. 


Ha en bra dag! 

Tillökning i familjen!

Igår blev vi en till! Nu har Bob fått en sorts lillasyster. En kattflicka från Skåne som min sambos syster hade med. 

Vi har inget namn till henne men något som har med monster eller vilda djur att göra skulle passa för hon har försökt döda mina fötter vid flera tillfällen. Däremellan har hon suttit i våra knän och spunnit. Så vi får väl se hur det går. Väldigt go verkar hon i alla fall. 

Idag ska min bror flytta och jag tänkte hänga på och gå i vägen lite. Men innan dess ska jag och hunden ut och leta blåbär.


Svårt att få till en bild där hon inte ser mordisk ut. 


Nej nu ska vi ut. Ha en bra dag! 

Onormalt Normal

En syblogg utan röd tråd

RSS 2.0