I väntan på lusten att diska

Ska ta itu med diskberget, gå ut med soporna och packa. Sen ska jag sätta mig med en kopp choklad. Idag har varit en sådan dag då jag tagit tag i saker. Jag har sagt upp bredbandet, varit på seminarium, bokat tågbiljett, pimpat en byrå, kollat upp med nästa praktikplats när jag ska börja, bokat tvättid och lite sådant. Det är skönt med sådan dagar då man kan jobba undan saker.
 
Det där med bredbandet var roligt för jag blev påmind om att det skulle göras för att de ringde upp från bredbandsbolaget för att ringa och höra om det funkade bra med bredbandet. Killen på andra sidan tråden blev ganska paff när jag sa, tack det funkar bra men vad bra att du ringde för du påminde mig om att jag ska säga upp bredbandet, så fick jag numret till kundtjänst och 2 minuter senare var det klart. Stackars killen som ringde, där skulle han höra hur det gick och så tappade de en kund.
 
Jag har börjat med en bra sak, äta frukost. Just nu är jag väldigt förtjust i apelsinmarmelad. Gjorde egen för några veckor sedan men just nu äter jag ur en burk som min svärmor gjort. De smakar väldigt olika! Jag hade vanlijstång i min marmelad och det ska jag nog fortsätta med men hon hade stora bitar i sin och det är roligt att tugga på. det går på ett ut alltså. Jag undrar hur länge den här marmeladperioden håller i sig. När jag tröttnar så har jag svårt att äta frukost tills jag kommer på nästa favoritpålägg, eller gröt för den delen, det är också gott.
 
 
Här är en bild på den pimpade byrån. Hittade lite nya knoppar att sätta dit. Tänkte olja in den i linolja när jag flyttar hem den och kan vädra den utomhus några dagar. Men det Får bli då det. Nu är jag nöjd som det är.
 
 
Man kanske skulle ta tag i det där diskberget. Det valde jag att inte ta kort på. Diska och tänka på choklad blir det att göra nu. Hurra.

Våryra

Tänk att det gått lite mer än ett år sedan jag började skriva här igen. Vad mycket som har hänt! Vad mycket som förändrats. När jag började skriva så hade vi inte Bobben, inte så många katter, jag var superstressad av alla skolgrejer, skrev väldigt träiga blogginlägg (jämfört med nu då´rå) och hade ett själförtroende kört i botten. Nu har det väl ljusnat ganska mycket tycker jag. Nu går jag och oroar mig för de sista momenten i skolan eftersom jag inte har någon mer termin att ta igen dem på. Det är inte utan att en känner sig ganska vemodig så här, nära slutet. Jag haft det väldigt bra här och nu är det en tid i mitt liv som går i graven och aldrig kommer komma åter.
 
Idag sade jag upp min lägenhet. Jag undrar om det hade varit annorlunda om jag inte bott i en studentlägenhet, hade jag varit mer lockad att stanna i stan då? Jag tvivlar på det, men jag tror samtidigt att det är lättare för en att flytta därifrån när en vet att en inte har något val. Det ska nog gå bra. Jag har börjat gå igenom vad jag ska ta hem och vad jag ska skänka bort.Har tänkt som så att om jag tar bilen upp två gånger i vår och tar ner lite saker i förväg så ska det nog räcka med en vända med bussen så är allt hemma. Tror inte att det tar så lång tid att ta ut möblerna och städa bara en har förberett lite. 
 
Ikväll ska jag på praktik, näst sista passet. Känns faktiskt jättetråkigt. Jag trivdes väldigt bra där och jag har inte hunnit tröttna på stället vilket jag annars brukar göra när praktiken börjar närma sig sitt slut. Men hellre så än tvärt om. Jag hoppas det dröjer länge innan jag behöver ha studenter. Usch vad jobbigt med folk som ska fråga om en massa saker.
 
Nej nu längtar jag till våren. Jag vill ha värme och blommande körsbärsträd vid kungsträdgården. Jag hoppas på att lura dit min kille när de blommar, det ska nog gå bra för det finns ett MAX där som han inte varit på (Vi har en tävling jag och några till om vem som besökt flest MAX-resturanger, jag leder inte). Tänk att få sitta i solen, eller plocka vårblommor och ställa i ett glas. Eller synen av nysopade gator. Eller lukten av regn på våren. Nä nu kan jag inte hålla på så här. Skolavslutningen kommer inte snabbare bara för att vårtecknena kommer. Annars så lär det bli en sen skolavslutning i år...
 
 
 
 
 Nej nu har jag lite att pyssla med. Ha det bra idag!

Innan jag lägger mig

Ikväll vill inte hostan ge med sig. Gick till farmor ikväll i kylan och det kanske har något med saken att göra. Nu sitter jag här med ännu en kopp honungsvatten och blodsmak i munnen. Just nu längtar jag hem. Eller jag längtar efter att få sitta hemma i köket innan världen vaknat, dricka morgonkaffe och ha en helt fri dag framför mig. Det är nog mitt favorittillfälle, då jag mår som bäst. Har ni något sådant?
 
I övrigt så har jag det bra. Jag fyllde på mitt SL-kort för sista gången idag. Det kändes märkligt och inte bara kul. Om några veckor får jag lämna blod igen, det blir för sista gången. Hemmavid vill de ju inte ha mig. Fast idag när jag satt och kollade på tv så hittade jag ett kärl jag inte känt tidigare, det är ganska långt ut på armen, kanske lättare att sticka i? Är det onormalt att leta efter kärl på sin egen och andras armar? Har märkt sedan praktiken börjart att jag blivit mer intresserad av händer och armar där blodkärl syns. Kan bli lite okoncentrerad när jag ser på tv och någon har tydliga kärl. Jag hoppas att det här är ett betende som lägger sig snart. Känner mig barnslig, som om jag gick i termin 2 eller något.
 
Det kanske är dags att krypa i säng nu. Ska bli väldigt skönt!

Onormalt Normal

En syblogg utan röd tråd

RSS 2.0