Tapet och löptik

En har inte långtråkigt i alla fall. Efter tapetserande, scoutfriluftsdag, påskrivna papper, öppet hus på nya avdelningen, slipande, kalas och annat så är en ganska matt.

Kom knappt ur sängen tidigt i morse när jag vaknade för det nattliga toabesöket, hade så ont i höften för att jag inte rört mig alls på hela natten. När jag väl släpat mig tillbaka tog jag ett par kuddar och lade mig snett på sidan som vi lägger patienter som inte kan flytta sig själva så mycket och riskerar trycksår. Avlastade höfterna lite bättre, inte för att jag riskerar sår men för att höfterna gjorde ont! 

Min sambo var snäll i morse och startade kaffebryggaren åt mig, fyra mått kaffe öste han på till en kopp så jag fick spä ut det lite men det var rätt dag för sådant kaffe i alla fall!

Nu har vi satt upp panelen och tapetserat hela hallen. Bara listerna kvar, några ska vi måla och sätta tillbaka och några behöver vi handla ikväll. Så det är ett par dagar kvar men det går åt rätt håll! Fast det är trist att måla list. 

Svärmors hund löper så Bob är på helspänn. Tycker riktigt synd om honom. Igår försökte jag ta sovmorgon men han väckte mig tre gånger innan klockan halv åtta. Men han går gärna ut nu! 


Ungefär så är det här för tillfället. Just ja, morsans plommon har mognat! Ha en bra dag. 

Ursäkta röran

Jaha, så var det igång igen. Vi har länge tänkt göra klart hallen på övervåningen, det sitter ett nytt fönster där sedan en tid, det är visserligen inte riktigt färdigt men det är inget som hindrar att vi gör klart väggarna runt om. Så, i förra veckan lyckades vi äntligen bestämma oss för en tapet och klicka hem den, fast den har inte kommit än. 

I väntan på tapeten har vi tapetserat snedväggen i en enfärgad, matchande tapet, målat och spikat upp panel längs med samma vägg. Så nu är en lite trött efter den helgen. Kräftskiva på fredagen, handla grejer på lördagsförmiddagen och på söndagskvällen var vi färdiga. 

Tror tapeten kommer på onsdag så tills dess ska vi måla och sätta tillbaka lister kring panelen och slipa färdigt den andra väggen inför tapetseringen. 

En förebild, så tar vi resten när det är klart! 


Det börjar ju bli lite bråttom med det här, nu är det mindre än en månad kvar tills den lille kommer! Det börjar kännas, särskilt på nätterna! Sover rätt illa och vi varje promenad till toaletten  skulle jag kunna förväxlas med en val på torra land. På dagarna är jag lite smidigare. 

Igår började Mammas Nya Kille igen! Det var lika roligt som förra gången! Depphumor när det är som bäst! Såhär såg Randig ut på morgonen igår när vi vid frukosten satt och pratade om att det skulle börja senare samma dag. Han såg lika otålig ut som vi! 


Idag tänkte jag klippa gräset, skriva på papper hos kommunen om vem som är fader till barnet och kanske åka förbi jobbet. Men inget av det är ju särskilt jobbigt. Ha en bra dag ni också 

Katter och plommon

I måndags fick vi tjuvkika på wombaten! Barnmorskan rullade fram ultraljudet för att dubbelkolla att vår unge låg med huvudet nedåt. Hon klämde och kände först och var väl rätt så säker, men det är nog ingen som blir ledsen av att få se sin unge en extra gång! Fast min sambo sa efteråt att han blivit lite rädd att vi skulle sett om det var en kille eller tjej. Jag såg mest små knytnävar. Efteråt sparkade den runt en bra stund. Den undrade nog vad vi hållit på med. Men nu är det bara en månad kvar! Helknäppt! Fast nu är jag och plommonträdet i samma fas. Det är så tungt av frukt att det behöver störar för att stötta de frukttyngda grenarna! Lite så känner jag mig nu. 


Men en kan inte säga annat än att det är ett fruktbart år i år! 


Har vilat ganska mycket i veckan. Blivit bjuden på frukost av min syster en dag, gjort pannbiff med min bror igår. Har sytt lite för kuls skull och bakat lite skorpor. Men mest vilat. 

Har försökt att vänja Fia-Pia vid de andra kattungarna. Åkte och vaccinerade dem i veckan. Det blev en hel del fräsande och morrande men nu är alla tre vaccinerade! Vågar inte riktigt tänka på att jag ska tillbaka om 3-4 veckor. Det är jobbigt att göra något de inte gillar. 


Fia-Pia ser ändå ut att vara ganska nöjd med livet idag ändå. 

 
Lär inte få gå när de här bråkstakarna efter igår! Hoppas de inte är långtjuriga! 

Så just nu håller jag på att koka en gammal julskinka som kattmat, lite som en ursäkt. Har spolat av den så gott jag kunnat men tror ändå att de kommer bli lite törstiga av allt salt. Nåja de kan nog behöva det i värmen och vatten finns ju. Slänga skinkan vill jag inte bara för att den smakar lite härsket för en annan. 

I morse när min sambo gick upp kastade han in Randig och stängde dörren. Så fick myspellen ligga och gona i sängen. Han såg rätt nöjd ut. Han är ju lite sur nu när Fia-Pia gärna ligger i sängen om natten. Men idag på dagen är hon ute, så hon är skitsur och sitter på bron och jamar högt! 


Idag ska jag till stan för en kurs hos barnmorskan och sen ska jag köpa mudd. Detta ofrånkomliga sattyg som alltid har fel färg i skåpet här hemma och tvingar mig till syaffären där en går och blir frestad! Det blir nog roligt. Ha en bra dag! 

Onormalt Normal

En syblogg utan röd tråd

RSS 2.0