Nattugglan

Ibland är det lite svårt att vrida dygnet rätt igen. Här sitter jag pigg som en lärka men jag orkar inte ligga i sängen för vi ligger i den lilla sängen i gästrummet och svettas floder under täcket samtidigt som kroppsdelarna utanför har gåshud, jag kan inte dra igång symaskinen för då väcker jag både hund och sambo, jag vill inte städa i köket för det är lite kyligt, inte se på tv för då väcker jag dem nog, så jag fastnade här. Framför datorn.
 
Fast nu efter en stunds surfande och dregglande över tyger börjar det bli kallt om fötterna och jag längtar tillbaka till sängen igen! god natt på er allihopa!
 
 

Trädgårdstok

Nu börjar många av mina kollegor puttra hem på semester. Jag vill också vara ledig! I kväll gör jag natt 4/4 för att sedan gå hem på helg! Hurra! Fast jag har sovit väldigt bra den här veckan så jag har mått rätt så bra. Har till och med orkat med en after work (pre work för min del) med min sambo och hans kollegor. I helgen är det Auktion i min hemby! Årets höjdpunkt, vad mycket bra grejer jag har släpat hem därifrån! Dessutom har vi ett projekt på gång som jag inte törs yppa om förrän det är klart (och ni vet ju hur det brukar gå med att göra klart saker i vårat hem...) men det blir nog bra!
 
I trädgården växer det som helvete, mest ogräs men lite annat smått och gott också. I år har jag äntligen fått till något som liknar en kryddträdgård. Har lite gräslök, rosmarin, oregano, dragon, mynta, citronmeliss, dill(!), persilja och till och med lite basilika som kämpar i ett hörn av ena drivbänken. Allt växer inte sådär jättebra men det puttrar på tillräckligt så man kan repa några blad då och då. Mynta är väldigt gott i sallad har jag upptäckt. Det smakar väldigt friskt, dessutom växer det som bara den utan pjosk! En bra växt för mig.
 
Nej nu ska jag fixa och dona lite. Om 14 timmar är jag fri!
 
Ännu en gång dyker denna bild upp från tidigare års odlingar...

Sommarkänslor

Börjar få lite sommarkänslor, äntligen! Har läst i solen under de soliga dagarna och käkat sallad från landet som en utsvulten hare, gett bort de sista jävla rädisorna jag inte kan pilla i mig längre, förvällt första omgången spenat (en stor bunke blev till en näve kokt spenat som jag dels frös in och dels bakade bröd av) och sått ny, gallrat rödbetor till sallad och fick så mycket över att jag gett bort till en kollega som gör soppa av märgben och gallrade rödbetor med blast och allt, plockat blåklint i rapsen och tänkt över att min arbetsgivare har en ogräsblomma som logga, att mitt landskap har ett ogräs till landskapsblomma, käkat en massa godis, gjort om alla mina vanliga maträtter till ....- på bröd. Allt passar på bröd, äggröra, köttfärsås, haloumi, soppa, potatismos, allt.
 
Har varit lite trött senaste tiden men det kanske vänder nu. Bara några veckor kvar till min semester! trött är jag men nu börjar det vara roligt att leva mitt liv igen. I natt jobbade jag, fyra patienter hade jag hand om men jag hade att göra ändå, fast mestadels var det lugnt, jobbade med bra kollegor.  Handlade efter jobbet till midsommarlunch. Tog evigheter, gick runt som en zombie men lyckades ändå hitta en glasstårta åt en annan kund som varken han eller personalen hittat trots idogt letande.
 
Imorgon har vi lite gäster så vi har försökt städa. Fast vi är som zombier båda jag och min sambo. Det blir nog bra, hoppas bara på lite sol imorgon. Fast på kvällen får det gärna regna. Jag gillar sådan kvällar, när det är kalas,  en massa folk som klämmer ihop sig på en altan med regnet smattrande på taket, infravärme, ljus på borden, kanske en filt, kaffe och efterätt.
 
Hittade lite bilder från i höstas på kattungarna, en kan knappt fatta att de vilda huliganerna var så små!
 
 
Hob ser nästan alltid jättesur ut. Fast här är hon nog lite halvnöjd i alla fall.
 
 
Ibland när jag skulle gå hemifrån i höstas/ vintras hade jag ett helvete att hitta kattuslingarna som skulle ut. Då hade de oftast lagt sig här. På mina kökshandukar under sidobordet i käket.
 
 
En av de få bilder där Hob ser inte så sur ut.
 
 
Nu ska jag försöka vända dygnet någorlunda rätt igen. Bara en nattvecka kvar.

Onormalt Normal

En syblogg utan röd tråd

RSS 2.0