Helgens bravader

I helgen hade vi dop och kalas för minstingen. Måste erkänna att jag inte var så peppad på det innan men det blev riktigt roligt. Som min syster sa, vi känner riktigt trevliga människor.

Här leker kusinerna med varandra. Eller bredvid varandra. Medan vi tog första koppen kaffe i solen. 

Men det känns som att det aldrig blir vardag riktigt. Är det inte långväga besök (typ USA) så är det kalas, eller mer besök eller katter som ska kastreras eller påsk. Men förutom kastreringen så är det ju trevliga saker.

Men idag är en vanlig dag så jag ska städa och göra en fördeg tänkte jag. 

Saknad mens

Härom kvällen när jag skulle natta Semlan så hade jag lite ont i ryggen, så insåg jag plötsligt att jag hade inte mens en enda gång under 2017. Mitt första mensfria år sedan 2004. Känns knäppt! Har fortfarande inte fått tillbaka mensen sedan förlossningen och det känns märkligt även om jag vet att det är helt normalt. 

Förra gången kom den som ett brev på posten en vecka efter att avslaget slutat. Men med skillnaden att jag fått jobbig PMS-ångest och smärtan är mer likt ett (inte särskilt smärtsamt) värkarbete än det där molandet jag hade förut. 

Nu går jag liksom och väntar och har gjort det ett par månader. Å ena sidan, ska jag få värre PMS-ångest så kan jag gärna vänta lite till men är den som tidigare så vill jag ha det överstökat liksom, slippa undra hur det ska bli. Känner mig nästan som inför första mensen. Som jag tittade vid varenda toabesök mellan fyran och åttan då den äntligen kom. När kom eran mens tillbaka efter graviditeten? Var det mycket skillnad för er? 

Föräldraledigbröd

Har kommit in i en perfekt brödbakarlunk. 
Dag 1: skålla (vetekross eller rågmjöl) 
Dag 2: fördeg
Dag 3: göra huvudeg när man vaknar, slå upp den när man kommer hem, gå promenad medan det jäser och sen baka av skiten i ugnen.


Är rätt kass på att följa recept (man kan ju läsa på mjölpåsen) men ett bröd jag fastnat för är formbröd med vetekross, surdeg, honung, rapsolja och så vallmofrön på. Blir sjukt gott! 

Det trodde jag aldrig att en skulle ha tid med sånt här när man har två barn men jag utgår från att det är högst tillfälligt och beror på att jag skiter i mycket annat som borde göras. 
Onormalt Normal

En syblogg utan röd tråd

RSS 2.0