Det nya i mitt liv

Har vaknat upp efter mitt första nattpass. Känns ganska bra. Men det kanske inte är så konstigt eftersom jag enbart jobbar två nätter denna veckan och är ledig resten av tiden. Nästa vecka blir inte lika trevlig men det är ingen idé att gnälla i förtid. Då har en ju förbrukat all sympati inför att man behöver den.
 
Imorgon ska jag på konsert i Malmö och se Billy Bragg. Min första tonårsidol. Ingen jag berättat det här för utom mina närmsta vet vem han är. Lite knäckande. Men så var det ju redan när jag var tonåring. Vad jag ville komma till är att jag inte kan fatta att jag äntligen ska få se honom på riktigt! Mitt sextonåriga jag är inte så lite glad nu. Det här är lika stort som när Thin Lizzy kom till stan!
 
Min symaskin var ohjälpligt trasig och gick inte att laga. Kom istället hem med en Bernina av samma sort som vi hade i skolan på låg och mellanstadiet. Känns bra. Har sytt som in i helvete den här veckan. Har blivit förkläde, diverse presenter, en väska och just nu håller jag på med en skotskrutig kjol. Syningen har tagit hypomaniska proportioner. Men roligt har jag och jag varvar ner från jobbet.
 
Just nu bloggar jag medan jag sitter i telefonkö. Eller vad det kallas när tandläkaren ska ringa upp. Har inte gått till tandläkaren sedan jag gick ut gymnasiet så det börjar bli dags nu. Har liksom inget att skylla på när jag faktiskt har lön.
 
Men nu får det vara färdigskrivet för den här gången. Ha det så bra.
 

Helgen som gått

Var ledig i helgen. Det behövde jag. Åkte på symässa med Svärmors Gäst Från Australien och en kompis. Det var väldigt roligt och inspirerande att gå och klämma och känna på tyger, knappar, broderier, blixtlås, garner och allt vad man hittade där. Kom hem med en stor packe trikåtyger med barnmotiv, som vanligt. Och en massa knappar föreställande frukter och katter, som vanligt. En bra dag helt enkelt. Vi hann också med en kort rundtur guidade av mig förbi riksdagen, lådan (förlåt, slottet) och Västerlånggatan innan tåget gick hem. Det var första gången jag var i Stockholm sedan examen. Vi gick förbi Rudolfino, restaurangen där vi åt middag efter festligheterna i stadshuset. Det kändes ganska märkligt att inte längre vara en del av detta. Att inte längre höra till. Gatorna var så välbekanta, ljuden så vanliga och så var inget som vanligt.
 
Det enda som stör mig är att symaskinen fortfarande är på lagning. Börjar bli sugen på att sätta fart med mina projekt. Ska göra ett förkläde till min syster och jag vill ha det klart till 5 november! Fast det borde jag hinna utan problem.
 
Idag jobbar jag kväll. Skönt med den extra timmen för jag har känt mig pigg sedan jag slog upp ögonen kl 06:30. Gick en lång promenad med hunden på morgonen sedan  lade jag in päron jag hittade i skafferiet (när köpte vi dem?). Det blev saffranspäron. Nu ska jag nog ut en tur och plocka in saker som annars blåser bort i stormen, eller vad det nu blir för väderlek.

Äntligen lite utsikt

Senate veckorna har varit lite motiga men nu har jag bestämt att jag står på toppen och bara nerförsbacken återstår. Jobbat lite för mycket, varit less lite för mycket. Nu är det slut med det. Idag har jag tagit sovmorgon, spelat tv-spel och tvättat. Sådant blir jag lugn av. Tvätta är inte så jobbigt och samtidigt ser det ut som man gjort massor. Igår fick jag mina tv-spel. Ett av dem är redan färdigspelat. Fast det var ett minispel.
 
Saknar min symaskin som är på lagning. Fick låna min svärmors overlockmaskin men innan jag fått en ordentlig genomgång på den tror jag inte att jag törs närma mig den. Den kanske bits. I helgen ska jag på symässa med en kompis och min svärmors gäst från Australien. Det ska bli jättekul! har längtat i flera veckor!
 
Men idag händer inte så mycket. När jag skrivit färdig här ska jag och hunden på promenad. Det regnar och jag trivs som fisken i vattnet. Äntligen är hösten och vardagslunken här.

Onormalt Normal

En syblogg utan röd tråd

RSS 2.0