Vad som händer idag

Det är så varmt idag. Känns som att jag inte orkar någonting. men jag har ju lite att göra ändå. Igår åkte lampan i taket i datarummet ner. Det hände mitt i natten. Allt var tyst och lugnt och så plötsligt så hördes något som gick i kras. Gissa om vi blev förvånade. Bob viftade lite på svansen och somnade sedan om. Det måste jag plocka upp idag.
 
Sedan så är det saft som ska hällas upp på flaskor, hundar ska rastas och så borde jag göra klart slipningen på skänken också. Vi får se hur det blir. Dessutom, och viktigtast av allt är att man borde ta sig ner och bada!
 
 
En bild jag tog igår. Tyckte att det blev rätt glada färger (om än något starka kanske). ha det så fint i sommarvärmen.

Rabarbersaft

En kanske skulle göra som alla andra och skriva ner hur just en själv gör rabarbersaft
  • Rabarber (en stort knippe, ju fler ju godare)
  • 2 citroner
  • Vatten
  • Socker

Hacka rabarberna och lägg dem i en gryta. Fyll upp med vatten tills de är täckta. Koka dem tills de faller sönder. Kyl ner grytan i vattenbad (annars kommer citronen bli besk). Skiva en citron och lägg i en stor bunke. Pressa saften från en citron i samma bunke. Ha på mycket socker. Häll sedan i rabarbergeggan och smaka av så att det är lagom mycket socker i (det går alltid åt mer än väntat). Ställ bunken kallt i två dagar och sila sedan saften och häll upp på flaska.

Saften blir inte så stark men den är väldigt lätt att göra. Ibland så känns det som att jag sätter igång med nästa sats lagom tills bunken är diskad efter förra satsen. Men så länge det finns plats i kylskåpet så!


Nu har jag ingen bild på just det men jag kan säga att gamla Mintuflaskor med rosa innehåll ser ganska roligt ut. Ha det så fint!

Arraksbollar

Nattens längtan efter arraksbollar resulterade i lite exprimenterande i köket. Ingen av mina kokböcker hade något recept så jag fick leta lite på internet där jag tillslut insåg att det inte var så petigt, bara att gegga ihop det som var gott. Men jag kan ju skriva en rad om hur jag gjorde tänkte jag.

Smet
  • Havregryn (några deciliter)
  • Smör (lagom)
  • Grädde (en skvätt)
  • Smält choklad (valfritt)
  • Starkt kaffe (en liten skätt)
  • Kako (ganska mycket, fast inte lika mycket som jag hade)
  • Överblivna kakor och kex (använde digestive)
  • Socker
  • Arraksessens eller någon sorts alkohol (smaka av så det blir lagom och gott)

överdrag

  • Smält choklad som överdrag
  • Strössel (som ni ser hade jag bara färgglatt men bättre än inget)

Jag gjorde allt i matberedare och jag började med att köra havregrynen så det blev till något mjölliknande. Sedan hade jag i resten av ingredienserna. Smeten eller degen fick stå en stund i kylen så den blev lite mer formbar. Efter det så fick den stå en stund till i kylen. Sedan geggade jag in dem i choklad och hade på strössel. Det blev kanske inte så snyggt men gott!



Boken som kom med på ett hörn är den jag läser nu. Den är väldigt intressant men är nog anledningen till att jag känner mig lite dyster idag. Hur eller hur så måste jag säga att det blev väldigt gott trots att strösslet smakade lite väl fruktigt.



I övrigt så har det inte hänt så mycket. Jag har cyklat och rensat vid potatisen och börjat slipa på skänken. Men nu tänkte jag göra kvällsmat så får vi se hur resten av kvällen blir.

Onormalt Normal

Sygalen sjuksköterska mitt ute i skogen med kattor, hund, sambo och småbarn.

RSS 2.0