Vad som händer idag

Hacka rabarberna och lägg dem i en gryta. Fyll upp med vatten tills de är täckta. Koka dem tills de faller sönder. Kyl ner grytan i vattenbad (annars kommer citronen bli besk). Skiva en citron och lägg i en stor bunke. Pressa saften från en citron i samma bunke. Ha på mycket socker. Häll sedan i rabarbergeggan och smaka av så att det är lagom mycket socker i (det går alltid åt mer än väntat). Ställ bunken kallt i två dagar och sila sedan saften och häll upp på flaska.
Saften blir inte så stark men den är väldigt lätt att göra. Ibland så känns det som att jag sätter igång med nästa sats lagom tills bunken är diskad efter förra satsen. Men så länge det finns plats i kylskåpet så!
Nu har jag ingen bild på just det men jag kan säga att gamla Mintuflaskor med rosa innehåll ser ganska roligt ut. Ha det så fint!
överdrag
Jag gjorde allt i matberedare och jag började med att köra havregrynen så det blev till något mjölliknande. Sedan hade jag i resten av ingredienserna. Smeten eller degen fick stå en stund i kylen så den blev lite mer formbar. Efter det så fick den stå en stund till i kylen. Sedan geggade jag in dem i choklad och hade på strössel. Det blev kanske inte så snyggt men gott!
Boken som kom med på ett hörn är den jag läser nu. Den är väldigt intressant men är nog anledningen till att jag känner mig lite dyster idag. Hur eller hur så måste jag säga att det blev väldigt gott trots att strösslet smakade lite väl fruktigt.
I övrigt så har det inte hänt så mycket. Jag har cyklat och rensat vid potatisen och börjat slipa på skänken. Men nu tänkte jag göra kvällsmat så får vi se hur resten av kvällen blir.