Allt blir bättre med katt på magen

När jag jobbar natt går mycket av min fritid ut på att sova och vila. Motion känns uteslutet (fast nu när jag är så snorig och bihålorna är så svullna så hade det i alla fall varit så) så jag tillbringar mycket tid i soffan. Eller rättare sagt jag och Randig tillbringar mycket tid i soffan. När jag kommer hem på morgonen finns ingen sambo som protesterar mot att katten sover i sängen. Jag sover mycket bättre om jag får hålla om katten eller om han ligger bakom ryggen och spinner. Allt blir bättre med katt på magen.
 
Igår hade jag lite trötthetshetsångest, kom i säng kl 9 och gick upp vid 13 för att hinna till banken. När jag kom ner i köket stod jag en lång stund och glodde på perkolatorn som jag var tvungen att tömma ut sumpen och diska delarna till innan jag kunde värma på kaffe. Röd tänkte jag, den är röd.
 
Sedan låg jag på soffan och försökte få i mig kaffe med den här klumpen på magen. Hade ont över allt, huvudet, öronen, benen, ryggen, halsen, ögonen. När jag skulle gå såg det ut såhär ungefär. Hade inte tid att ta bild då men han ser likadan ut varje gång man ska gå. Enda trösten var att om några timmar skulle jag vara tillbaka.
 
 
Två timmar senare var jag hemma igen. Nytt kaffe, katten på magen och Nordegren & Epstein på radio.
 

Blev kvar där större delen av kvällen.

Paddfodral

Idag har jag sytt lite Paddfodral åt mina föräldrar. Kan ni gissa vems som är vems?
 
 
Iddes inte göra med dragkedja på båda fodralen. Blir lite trött på det ibland. Så när jag kom på att jag hade kompassknappar var det självskrivet hur jag skulle göra. Fodret är gjort av Volkwagnstyg och märket på kanten ska föreställa två paddlare.
 
 
Den andra vet jag inte hur nöjd jag blev med. Hade lite väl roligt när jag valde tyg. Har gått i flera år och funderat på vad jag ska göra av det där tyget! Dragkedjan blev snäppet för liten så man får bråka lite när man ska få ner paddan. Men den går att använda i alla fall. Ett sovrum på varje sida och toalett på insidan.
 

Nöden har ingen lag.
 

Detta har jag pysslat med idag. Nu tänkte jag läsa lite bok och sedan fara till jobbet. Ha det så fint!
 
 

Halvhelg

Försöker skriva på datorn samtidigt som Randig ligger i knät och slåssgosar. Hunden ligger nedanför. Sambon drog norrut. Imorgon jobbar jag natt så nu är jag hemma på halvhelg, det blir nog rätt bra. Det kan inte bli värre än i veckan.
 
 
Nu i veckan fick jag börja en av nätterna med att ringa jouren för att få ordination på antidot till morfin eftersom en patient hade långa andningsupphåll, knappt var väckbar och hade ett blodtryck som inte var mycket att hurra för, en annan hade blodtryck på 80/40, en tredje hade överfull blåsa men ville inte ha kateter, men som jouren sa - vad har vi för val? Kul start, verkligen. Men den löste sig, den natten också.
 
Måste bara säga att ett av det häftigaste med mitt jobb är när man får ge antidot mot morfin. Det verkar så jäkla snabbt! På någon minut är personen som knappt var väckbar och som nästan slutat andas pigg och vaken och plötsligt kommer smärtan som morfinet hade dövat tillbaka. Det är en otäck situation när man behöver ge det men när man sett att det verkar, jävlar vilken kick man får då!
 
Idag har jag läst serieboken  Kvinnor ritar bara serier om Mens. Har inte skrattat så mycket på länge. Det enda ledsamma är att den kom nu, nu när jag inte behöver den, jag och mensen har ett rätt avslappnat förhållande till varandra numer, när jag var 15 hade jag behövt den!
 
Imorgon ska jag lyssna på bokradion och efter det ska jag käka frukost hos morsan. Slänger med en bild från i vintras. Brukar alltid sitta eller ligga i kökssoffan och lyssna på radio på lediga lördagar. Tycker om att börja långsamt på helgen.
 

Nu får ni ha det så bra för det ska jag!
 

Onormalt Normal

En syblogg utan röd tråd

RSS 2.0