En bra helg

Är fortfarande rätt snorig men inte särskilt sjuk. Igår när morsan fyllde år så åkte vi och blåste glas. Skitkul! Och så är ju snön tillbaka så jag och Bob gick en långpromenad idag. Så det är rätt bra fast en är trött. 

Fikade i stan med två kompisar. Vi var på Berget. Det lilla cafét på berget mitt i stan. Har inte varit där på säkert åtta år. Det var fortfarande ett trevligt ställe. 

Kom ihåg ett så skumt minne när jag satt på toaletten där. Förra gången jag var där hade jag tänkt gå på toaletten men hon jag fikade med hörde till dem som tycker att man kan gå på toaletten ihop. Det kunde inte jag. Fick hitta på där jag stod inne på toaletten att jag inte alls behövde kissa. Usch vad jobbigt. Vad skönt att man inte hamnar i sådana situationer lika ofta längre. Fördelen med att växa upp antar jag. 

Hur var det när ni var yngre (eller om ni har det så nu) hamnade ni ofta i sådana situationer?  

Sen så har jag fått tillbaka min overlock! Nu är det som att sy i rumsvarmt smör! Så jag har sytt lite nu i helgen! 


Fågelmössan fick min mamma i födelsedagspresent och minionsmössan är en beställning. 


Så sydde jag en t-shirt. Blev ganska nöjd. Hittade på en egen lösning med fickan så den skulle hålla sig. Strök på lite mellanlägg och sydde den dubbel. Får se hur det funkar. Har bytt tvillingnål och det här var första plagget där tråden inte slets av! Skönt att det var så lätt, får komma ihåg det nästa gång det krånglar, sy med vassa nålar...

Nu ska jag ta det lite lugnt och möjligtvis göra apelsinmarmelad när min sambo kommer hem med apelsiner. 

snoriga bokdagar

Har varit hemma och förkyld några dagar. Försökte jobba en natt men det gick inte bra. Blev lite tagen kan man säga. Så nu vilar jag. Fast idag träffade jag familjen. Så det är på bättringsvägen. Har läst en del medan alvedonen döljt huvudvärken. Har plöjt igenom Mormor Hälsar och säger förlåt och Britt-Marie var här. Jag gillar verkligen han Fredrik Backmans böcker. Jag blir lugn av dem.

Igår började jag bläddra i en bok om en familj i Teheran som verkade riktigt rolig men jag var lite mosig i huvudet och kom inte så långt. Får göra ett nytt försök innan jag somnar. 

Så jag och Randig har inte bara sovit bort dagarna, vi har läst lite också. 


Ha det fint! Nu ska vi fortsätta sovläsa! 

Livstecken

Har inte varit så skrivsugen på sista tiden. Har haft en del att fixa med inför resan och middagen för mina kollegor. Samtidigt har jag inte mått helt hundra, overlocken är på service och jobbet har varit mer än vanligt påfrestande. Så jag slöt mig lite i mitt skal. Men nu är middagen avklarad, har massvis med tulpaner och rosor kvar i huset sedan dess och på fredag får jag äntligen hämta min symaskin! Så nu känns allt lite bättre. 

Det där med middagen, på jobbet kör vi Halv Åtta Hos Mig och i fredags var det min och en kollegas tur att hålla i spektaklet. Det gick nog bra. Hade jobbat natt innan så jag var minst sagt avslappnad. Fast där 45 minuter innan de skulle komma så var det inte alls roligt. Inget var färdigt, köket såg ut som ett bombnedslag och vi hittade varken stearinljus eller dricka till fördrink. Men det gick ihop sig. Delvis för att mina kollegor körde vilse och kom fram en halvtimme sent.

Det här var vad vi bjöd på:

Kantarellsoppa 


Hjort ned rotfruktsrösti och skysås 


Hemgjord ostkaka som osade lite för mycket bittermandel men det var rårörd jordgubbssylt till och det var väldigt gott.


Dagen efter, på lördagen gjorde jag inte mycket vettigt alls. Vilade mest. Igår var jag på min sambos farmors 90-årskalas i en simhall. Så idag är den enda plan jag har att fika med en kompis i stan. Håller på och läser den där boken Mormor Hälsar Och Säger Förlåt. Den är riktigt bra. Tycker nog Randig också trots att jag inte ens läser högt. 


Ha en bra dag, det ska jag ha. 

Onormalt Normal

En syblogg utan röd tråd

RSS 2.0