Jobbdrömmar

Ska jobba kväll i idag. Ett kvällspass och ett dagpass imorgon så väntar en veckas semester på mig. Så välbehövligt! Jobbade förra helgen och den helgen får jag nog lägga till samlingarna som en av de jobbigaste jobbhelgerna någonsin. Både fysiskt och psykiskt. Ibland måste man efter en sådan helg sätta sig ner och fundera på varför man jobbar med det man jobbar med. Men några ljusglimtar hittade jag. Fast om jag är motiverad att gå till jobbet ikväll så är svaret, nej.
 
Ibland önskar jag att jag hade ett jobb med mindre press. Jag önskar att det fanns ett kontorsjobb som inte var jättestressigt, där ingen skulle fara illa om jag missat något eller vore sen med något, där man kan flexa hej vilt, där skrivborden och stolarna var ergonomiska, halvdag inför varje storhelg, långledigt över jul, fruktkorgar, subventionerad massage, ostressade kollegor och allmänt gött liksom. Drömma kan man ju men jag fattar ju att jobb på kontor verkligen inte är en dans på rosor.
 
Ett annat drömjobb jag har är radiopratare. Jag skulle ha min egna talkshow med både humor och allvar. Jag skulle bra böcker, härma folk och skämta om mens.
 
Nej nu är det dags att fixa lunch. Ha det så fint!
 
 
 

heldressar

Ibland blir jag så nöjd med mig själv, när jag anar en sak och sedan har rätt. Just här gällde det sytid eller brist på tid och ork till sytid. Sydde ett gäng pyjamasar till en insamling för flera månader sedan (direkt efter förra inlämningen) eftersom jag antog att jag inte skulle sy så mycket sedan jag börjat jobba. 

Nu är det dags för inlämning och där ligger kläderna, knappade och klara. Så här glad har jag inte varit över mig själv som när jag sent en kväll satt framför tv:n i skokartongen och inte orkade diska men när jag väl gick för att göra det så hade jag redan diskat, för flera timmar sedan.  

Här är en bild i alla fall för det hade jag inte gjort förut. Någon måtta får det ju vara!

storlek 44 är så pluttigt! 

Ha det finfint! 

Ny statusuppdatering

Att en sån liten människa kan producera så mycket snor?! Helt obegripligt. Vi snorar ikapp nu Pyret och jag. Sedan Mors dag har han avverkat Tredagarsfeber, magsjuka och förkylning (jag slapp det första) i ett svep! Men nu mår vi bra ändå. Och Pyret har hållit igång sen febern släppte förra veckan om än med sämre aptit. 

Jag ska jobba om en liten stund. Känns motigt men jag är ledig i helgen så egentligen får jag inte klaga. Sitter på parkeringen, i vanliga fall är det kö så man knappt får plats innan passet börjar men semestertiderna har väl redan dragit igång för några så idag ekar det tomt här och det är en timme kvar till jobbet. 

Sitter i min bil, min röda pärla! Den bröt ihop när vi skulle till vårdcentralen så vi fick bogsera den till verkstaden i måndags och idag hämtade vi den och den är lagad, nyservad, nybesiktigad, nytvättad och nytankad (både bensin och gas) det enda som fattas är en städning på insidan, den är lite dammig. Men det fixar jag i helgen.  

Så nu är det ganska bra ändå men jag har lite prejobbångest. PJÅ är inte att leka med. Men jag får väl masa mig in och ta en kaffe och prata med kollegorna så släpper det! 


Nej nu får ni ha det så bra! Snart helg! 

Onormalt Normal

En syblogg utan röd tråd

RSS 2.0