Senaste sytt

Pustar lite efter en intensiv helg och måndag. Sitter och glor på min tyghög. Det går lite hackigt med sömnaden. Ibland syr jag så fort det går och ibland går det inte att sy. Men de senaste två veckorna har jag fått till lite grejer. Här är en pyjamas som jag lade sista handen på i tisdags.


Sen upptäckte jag att det saknas mycket i den storlek Semlan är på gång att växa i (för vi lånade mycket kläder till Pyret som dessutom hade tillväxtrace) så jag fick plötsligt lite att göra!  

I helgen träffades jag och en kompis på syfestivalen och jag kom hem med en massa idéer och tyger. Så nu får jag försöka sätta fart att sy. 


I år kom jag faktiskt hem med tyger till mig inte bara till barnkläder. Nu blir det lunch och sen ut i snöovädret för att hämta Pyret på förskolan! 

Jag är den begie kunden i Macken

Ibland blir jag så trött på allt. Brukar beskriva mig själv som en blandning av Begie Kunden i Macken och Hedlund (han i husvagnen) i den där sällskapsresanfilmen där de åker skidor. Jag kan inte småprata. 

Det blir värre när jag är mammaledig. Mina skills när det kommer till socialt samspel med vuxna går i botten. Då blir det minst sagt jobbigt när man vaknar ur bebibisbubblan och inser att man MÅSTE träffa vuxna människor för att inte bli knäpp.

Så då och då rafsar jag ihop mig, skiter i rösten som säger att ingen vill träffa mig egentligen och hör av mig till vänner och bekanta. Och går från att bara träffa folk varannan vecka till att ha något planerat med andra typ 4 dagar i samma vecka.

Inte heller lagom. Blir ju svintrött bara av att prata med de jag möter när jag hämtar och lämnar äldste barnet på förskolan. Men samtidigt är det roligt att träffa folk igen! Måste bara fokusera på att ladda batterierna däremellan. Så ingen städning här hemma! Så här ser det ut hemma just nu. Jag bakar och undviker städning. 

Baktankar

Det är en sådan period igen. Jag har börjat baka igen. 


När saker känns lite mycket i livet så börjar jag baka. Det är något väldigt tillfredsställande med att ha bakat något. Man har gjort något. Ungefär samma känsla som när man sytt något men för tillfället är det lättare att baka än att sy på grund av barnen.


Och tillslut blir det matbröd för tydligen känner till och med jag att det räcker med gott fika efter en tid. Just nu blir det oftast kanonkulebröd eller formbröd med vetekross, honung och rapsolja. Har kommit på att om jag skivar det och fryser in det så har en rostbröd en kan plocka från frysen så slipper en att det torkar och har sig.

 

Så när jag inte orkar tänka på annat så tänker jag på bröd. Bröd med mandel, skållningar, valnötsbröd, surdeg, kryddor som kan vara gott i, semlor och massa sånt. Hur gör ni när man går och grubblar på saker ni inte kan göra något åt och tillslut inte orkar tänka på. Eller har ni någon bra idé på något att baka? 
Onormalt Normal

En syblogg utan röd tråd

RSS 2.0