Nu går vi mot mörkare tider

I år inför midsommarafton har jag läst en del gnäll kring de här personerna som på midsommarafton påpekar att vi går mot mörkare tider.


Jag vet inte hur det är med er men efter några månaders argumentation med tvååring som inte vill sova för att det fortfarande är ljust så välkomnar åtminstone jag mörkrets återtåg. 

Så det så. 

Sommarsentimentalitet

Tiden på året och regnet har gjort mig lite sentimental. Det påminner om sommaren vi flyttade in i huset. Vi var nymuckade och till hösten skulle jag börja plugga till sjuksköterska i Stockholm, sommaren var en paus innan livet la in nästa växel. Det var en ganska fin tid. 

Just det här att ha sitt egna hem var något jag längtat efter i flera år, kanske blir så med tre syskon. Dessutom gjorde nog ett år i lumpen lite också. Så att kunna göra vad man ville när man ville kändes väldigt lyxigt!

Mest av allt minns jag att baka bullar en regnig dag och lyssna på Beach Boys.

Två lite äldre bilder på huset. 

Sånt går jag och tänker på när jag lagar mat med barn hängandes i benen. Fast idag somnade båda innan 20:30! Så vi har tittat på film. Ha en härlig midsommarafton, det ska regna, det ingår!

Nya sorters bråk

Det är svårt att blogga nu för tiden. Jag har blivit ovan vid att skriva så jag är inte så bra på att formulera mig längre. Kanske jag inte var förut heller men nu är det värre.

Men skit samma, här är jag. Just nu är det rätt bra. Lite intensivt men mer varierat.

I måndags hade vi ett nytt bråk som kom av sig Pyret och jag. Han försökte väcka Semlan i vagnen och vi började bråka när jag hindrade honom. Frågade varför han måste väcka henne och då svarade han att han saknade henne och om hon vaknade skulle hon få pilla på hans tröja (med olika tunga fordon, en ynnest alltså). Svårt att vara arg då! Sen fick han klippa gräslök med sekatör och vi hade riktigt trevliga 2 minuter.


I övrigt så är jag lite nervös inför att jobba ett och annat pass om ett par veckor. Börjar ju på riktigt först i september men det känns faktiskt lite skönt att jobba någon dag till att börja med. 
 
Men vi hörs nog under sommaren! 

Onormalt Normal

En syblogg utan röd tråd

RSS 2.0