Uppdatering

Just ja, ja klarade läkemedelsräkningen. Känns riktigt bra. Då har jag klarat 50 % av terminens tentor. Nu är det mindre än en månad kvar tills uppsatsen ska lämnas in. Känner mig inte stressad för vi har jobbat på rätt bra. Idag ska jag och mina syskon hälsa på farfar. Men nu sitter jag vid datorn och lyssnar på Olof Wretlings vinterprata och väntar på att vattnet ska bli varmt så jag kan duscha. Har märkt att det är en rätt skön början på dagen att lyssna på ett sommar eller vinterprogram, musiken är ju förkortad så det blir inte så utdraget, det gillar jag. Nej nu får ni ha det så bra.

Okynnesbloggning

Borde egentligen gå en trappa ner och diska medan det finns varmvatten. Behövs eftersom köket är kaos efter biskvibakande. Är förbannat trött på de onödiga bakverken som är lika jobbiga att göra som de är onyttiga att äta. Efter diskandet tänkte jag gå ut med hunden en liten sväng och sedan sätta mig med uppsatsen en liten stund. Känns som man vaknar till först på kvällen.
 
Just ja, idag blev det så pinsamt. Skulle gå med hunden till mina föräldrar. 4-5 km, tar ca 45-60 min. På vägen dit så får jag för mig att leka lite med Bobban och gömma mig i gräset på slänten ovanför vägen. Hittar ett jättebra ställe. Jag ser Bobban springa förbi, väntar att han ska komma nosandes tillbaka och hitta mig. När jag sitter där så hör jag ljud från ett annat håll, en joggare i neongröna kläder kommer farande från en avtagsväg. Fasen tänker jag eftersom Bobban sällan ger ett bra första intryck. Så jag flyger upp, hoppar ner för slänten medan jag ropar "BobBobBobBob kom hit BobbeliBobbeli Bob, Bob, Bob".När jag når diket snavar jag och smackar rätt ner i leran i vägen. Den stackars joggaren måste ju tro att jag inte är riktigt klok. Bob var snäll och brydde sig inte alls om joggaren, så det där var ju nästan helt i onödan.
 
Nåja, annars har jag haft det bra. Blir lika förvånad varje gång jag loggar in och ser att folk faktiskt läser ibland. Ha det så fint!

Vi får väl se

Om kylan och snöandet håller i sig till på måndag så får en väl överväga att ta fram vinterjackan. Åtminstone till morgonpromenaderna. För jag tror nästan att jag tycker det är värre att stå hlavt ihjälklämd och svettas som en gris bland alla vinterjackor på pendeln OCH tunnelbanan än att småfrysa lite på vägen dit. Men vi får väl se, vi får väl se.
 
Har hittat lite mer stuvar med samma mönster som jag sydde mina gardiner i. Funderar på att sy en sittpuff av tyget. Det kan ju gå lite hur som helst. Just ja, på tal om gardiner. Om man bor i en liten låda med 2 ½ fönster, då gör nya gardiner stor skillnad. Har glömt ta bild på det men jag kan säga att blommigt tyg ser lite bättre ut än grön handduk...
 
Jag känner att jag vuxit mycket under de år jag pluggat, jag har mognat och blivit till, en tant. Nä jag bara skojade, en gumma har jag blivit. Men vad gör det egentligen. Eller det stör mig llite men på något sätt så måste man ändå följa det man gillar. Hellre bo i ett ålderdomligt hem än i ett modernt helvete med massa plast och metallmöbler. För att inte tala om alla andra intressen jag har. Förr tänkte jag alltid att jag nog passat bättre att växa upp på 60/70-talet men nu lutar det mer åt 30/40-talet tror jag. Men det är som det är.
 
Det jag egentligen ville komma till att det är först nu jag egentligen trivs i min lägenhet. Har insett att nu är den (över-)fylld med saker jag gillar, mina saker. Och allting ligger där jag vill ha det. Eftersom det bara är jag som stökar runt där så vet jag exakt vad jag måste röja undan för att inte bli galen på allt stök. I skåpen står mina favoritmuggar som jag sålt mitt blod för och i kylskåpet finns bara mat som jag tycker om. Hela lägenheten (lådan) är ordnad så den ska passa mig. Utanför duschdraperiet har jag satt en krok så jag inte behöver blöta ner hela golvet för att få tag på en handduk och på golvet vid tv:n finns korgen där jag slänger alla kläder som inte är rena men inte tillräckligt skitiga för att tvättas. Det jag kommit att tänka på är att en kanske ska passa på och uppskatta det innan man flyttar hem till killen som tycker tvättkorgar är trams, golvet och tvättmaskinen räcker. I lådan behöver jag ju inte kompromissa.
 
I alla fall, idag är det fredag, jag ska skriva tenta och sedan hoppa på tåget hem.
 

Onormalt Normal

En syblogg utan röd tråd

RSS 2.0