Så var hallen där uppe äntligen färdig!

Igår lade vi sista handen på rummet. Fixade med gardinstång, lampor, tavlor och lite annat. Så nu är det faktiskt färdigt. Känns rätt märkligt. Men det blev faktiskt väldigt fint. Det trodde en inte när en var mitt i det. Hallen var mest något en ville få klart men som alltid hade ett ska bara, ska bara. Är så fruktansvärt trött på att måla list!  Så en är nästan lite förvånad att det inte bara är klart utan till och med bättre än innan! Här kommer lite bilder. Först en bild av hur det såg ut innan! 


Här har vi bara tömt rummet men Bob ser redan trött ut. 


Den gamla tapeten är nedanför och den första ovanför. Kändes rätt trist att man inte kunde behålla den gröna! 


Efter att ha tapetserat snedtaket så började vi sätta upp panelen. Mammas Nya Kille höll oss sällskap.


Det gick på några timmar och det var inte så farligt svårt kring elementet heller. Fast det märktes att det gått några månader sedan förra gången vi satte upp panel. Den här gången satt jag mest i stol och räckte bräder. En smidig sak är att vi fick plankorna färdigsågade i rätt längd när vi köpte dem! Men jag fick ändå köra med släp till brädgårn för vi vågade inte utgå från att de skulle ha tid men det var inget problem.


Så var det dags för resten av tapeten. Inte så svårt egentligen men lite drygt. Blev fint ändå. Fast det såg inte vi då.


Här är rummet i princip färdigt. Har gått några veckor emellan. Fönstret är färdigbyggt av han som skulle göra det och jag har hunnit måla och tapetserat runt det, listerna är äntligen uppsatta. Vet inte hur många vändor vi åkt för att handla mer list eftersom vi köpt för kort, glömt lister och upptäckt nya ställen som behövt list och så vidare... I taket ovanför fönstret satte vi tapet. Gör inte det ensam. Det gick men jag var på dåligt humör i flera dagar efteråt. 


Så här ser det ut nu med allt på plats! 
Det blev lite ljusare än förut och mycket mysigare faktiskt. Igår vågade vi äntligen sätta upp tavlor i barnrummet också!  


Och nöjdast är nog Randig som äntligen fått tillbaka sin hörna! 


Känns skönt att vi blev färdiga innan ungen kom. Har börjat växa ur min favoritslapparskjorta så det var på tiden! Nu kan en börja längta i lugn och ro utan allt för mycket måsten och aber. 

Är nog många saker som fått vänta tills nästa år om vi inte blivit klara nu. En sak har vi fått skjuta upp och det är hallen där nere. Allt byggande här uppe har så att säga påverkat väggarna där nere. Men det tar vi nästa år för jag tror att det är mer att göra än att skvätta lite färg på väggen. Vi har hängt ett draperi för en dörr som ska bort och där finns ett fönster som inte finns och lite sånt. Och ska man väl göra om där så ska kanske en elektriker kika lite på proppskåpet och dra om lite innan. Så det får bli en annan gång!

Ikväll ska vi på förlossningsföreläsning. Ser ut som att vi hann ändå! Än håller det sig rätt så lugnt i magen. Så vi får se om en hinner göra en laddning med kroppkakor till frysen, nu när den vanliga potatisen är tillbaka! 

Ha en bra dag! 
Sandra
2015-09-17 @ 09:23:17
URL: http://atilio.metromode.se

Så härligt det blev :)

Svar: Tack så mycket!
Nottin
Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Onormalt Normal

En syblogg utan röd tråd

RSS 2.0